Babeczki w foremkach babci Uli

Zdjęcie - Babeczki w foremkach babci Uli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Babeczki w foremkach babci Uli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Babeczki w foremkach babci Uli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Babeczki w foremkach babci Uli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Babeczki w foremkach babci Uli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Babeczki w foremkach babci Uli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Babeczki w foremkach babci Uli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Babeczki w foremkach babci Uli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Babeczki w foremkach babci Uli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Babeczki w foremkach babci Uli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Babeczki w foremkach babci Uli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Babeczki w foremkach babci Uli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Babeczki w foremkach babci Uli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 500 g mąki krupczatki
  • 250 g Masła Roślinnego lub margaryny PALMA
  • 1 żółtko
  • 7 łyżek śmietany
  • 7 łyżek cukru pudru
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy
  • sól
Przygotowanie

Zimną margarynę, cukier, mąkę i proszek posiekaj nożem, dodaj ubitą śmietanę i szybko zagnieć ciasto. Włóż do lodówki na minimum 30 minut. Po schłodzeniu odrywaj po kawałku ciasta i wylepiaj wysmarowane tłuszczem foremki. Piecz do zrumienienia (ok. 12 - 15 minut) w dobrze nagrzanym piekarniku (ok. 190 st. C). Po schłodzeniu babeczki możesz wypełnić kremem i udekorować świeżymi owocami.


Historia przepisu z szuflady Babci Uli:

"Jest to jeden z wielu przepisów, który znalazłam w bardzo starym zeszycie z przepisami babci Uli. Zawarte są tam przepisy z wielu lat. Pyszny i elegancki słodycz, który można łatwo przyrządzić."

Kategorie przepisów

Podobne przepisy