Babeczki German turtle cupcake’s

Lubicie babeczki? Takie ciekawie nadziane i udekorowane pysznymi kremami? German turtle cupcake to babeczki nadziane kokosem i udekorowane serowo kakaowym frostingiem.
Połową sukcesu jest dobry przepis na samą babeczkę, bo z kremami można kombinować do woli.
Cupcake to babeczka z kremem, a skoro z kremem to byłoby dobrze, gdyby babeczka bazowa nie wyrastała z górką na środku. Dlatego przepisy na bazę do cupcake’ów różnią się od przepisów na muffinki.
Poniżej znajdziecie rewelacyjny przepis na czekoladową babeczkę.

Zdjęcie - Babeczki German turtle cupcake’s - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Babeczki są przepyszne, takie puszyste i czekoladowe. Uwielbiam je tak bardzo, że często zajadamy się nimi pomijając „dekorację”. Warto zapisać sobie ten przepis bo śmiało posłuży jako bazowy przepis na cupcake’i.

German turtle cupcakes Zdjęcie - Babeczki German turtle cupcake’s - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • Czekoladowe cupcakes:
  • • 120 g mąki pszennej
  • • 120 g cukru pudru
  • • 1 łyżka kakao
  • • 50 g gorzkiej czekolady
  • • 50 g masła
  • • 120 ml mleka
  • • 1 jajko
  • • 1 czubata łyżeczka proszku dopieczenia
  • Serowo kakaowy frosting:
  • • 300 g serka śmietankowego np Alemette
  • • 2 łyżki cukru pudru
  • • 2 łyżki kakao
  • • 150 ml śmietanki 30%
  • Kokosowe nadzienie:
  • • 100 g białej czekolady
  • • 2 łyżki śmietanki 30%
  • • 6 łyżek wiórków kokosowych
  • • 2 łyżki śmietanki 30%
Sposób przygotowania:

Mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia i kakao umieść w misce. W rondlu rozpuść czekoladę i masło. Następnie do ciepłej masy dodaj mleko i jajko. Delikatnie wymieszaj.
Połącz suche składniki z mokrymi i miksuj na wolnych obrotach do połączenia składników na gładką masę. Przełóż ciasto do formy na babeczki wyłożonej papilotkami i piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 20-25 min.

Przygotuj kokosowe nadzienie. Rozpuść w rondlu czekoladę ze śmietanką. Dodaj wiórki kokosowe i wymieszaj. Odstaw do wystygnięcia.

Przygotuj serowo kakaowy frosting. Dodaj wszystkie skadniki do wysokiego naczynia i ubij.

Kokosowe nadzienie wykładamy na środek czekoladowych cupcake’ów. Następnie kakaowo serowy frosting nakładamy do rękawu cukierniczego i dekorujemy babeczki. Wierzch posypujemy startą czekoladą.

Przepisy z tych kategorii

Raffello na krakersach
3

Raffello na krakersach

Ciastkożercy Ciastkożercy
Ciastkożercy

Grillowane gruszki z orzechami i migdałami

Grillowane gruszki z orzechami…

Camelki Camelki
To gotują Saudyjskie Wielbłądy

Orzechowe babeczki

Orzechowe babeczki

montka montka
cukierenka

Ciasto z rabarbarem i migdałową kruszonką
2

Ciasto z rabarbarem i migdałow…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Babeczki cytrynowe z malinami
2

Babeczki cytrynowe z malinami

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Ciasto Bounty
2

Ciasto Bounty

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Przepisy z tych kategorii

Shorba Ads - zupa z soczewicą - kuchnia egipska
1

Shorba Ads - zupa z soczewicą…

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

Wegański mus czekoladowy

Wegański mus czekoladowy

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Tarta grzybowa z kurczakiem, suszonymi pomidorami i serem Gruyère

Tarta grzybowa z kurczakiem, s…

Dagmara Dagmara
U stóp Benbulbena

Boczniaki w cieście naleśnikowym

Boczniaki w cieście naleśnikow…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Orzechowe babeczki

Orzechowe babeczki

montka montka
cukierenka

Espresso brownie – kawowe ciasto brownie
1

Espresso brownie – kawowe cias…

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy