Babeczki German turtle cupcake’s

Lubicie babeczki? Takie ciekawie nadziane i udekorowane pysznymi kremami? German turtle cupcake to babeczki nadziane kokosem i udekorowane serowo kakaowym frostingiem.
Połową sukcesu jest dobry przepis na samą babeczkę, bo z kremami można kombinować do woli.
Cupcake to babeczka z kremem, a skoro z kremem to byłoby dobrze, gdyby babeczka bazowa nie wyrastała z górką na środku. Dlatego przepisy na bazę do cupcake’ów różnią się od przepisów na muffinki.
Poniżej znajdziecie rewelacyjny przepis na czekoladową babeczkę.

Zdjęcie - Babeczki German turtle cupcake’s - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Babeczki są przepyszne, takie puszyste i czekoladowe. Uwielbiam je tak bardzo, że często zajadamy się nimi pomijając „dekorację”. Warto zapisać sobie ten przepis bo śmiało posłuży jako bazowy przepis na cupcake’i.

German turtle cupcakes Zdjęcie - Babeczki German turtle cupcake’s - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • Czekoladowe cupcakes:
  • • 120 g mąki pszennej
  • • 120 g cukru pudru
  • • 1 łyżka kakao
  • • 50 g gorzkiej czekolady
  • • 50 g masła
  • • 120 ml mleka
  • • 1 jajko
  • • 1 czubata łyżeczka proszku dopieczenia
  • Serowo kakaowy frosting:
  • • 300 g serka śmietankowego np Alemette
  • • 2 łyżki cukru pudru
  • • 2 łyżki kakao
  • • 150 ml śmietanki 30%
  • Kokosowe nadzienie:
  • • 100 g białej czekolady
  • • 2 łyżki śmietanki 30%
  • • 6 łyżek wiórków kokosowych
  • • 2 łyżki śmietanki 30%
Sposób przygotowania:

Mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia i kakao umieść w misce. W rondlu rozpuść czekoladę i masło. Następnie do ciepłej masy dodaj mleko i jajko. Delikatnie wymieszaj.
Połącz suche składniki z mokrymi i miksuj na wolnych obrotach do połączenia składników na gładką masę. Przełóż ciasto do formy na babeczki wyłożonej papilotkami i piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 20-25 min.

Przygotuj kokosowe nadzienie. Rozpuść w rondlu czekoladę ze śmietanką. Dodaj wiórki kokosowe i wymieszaj. Odstaw do wystygnięcia.

Przygotuj serowo kakaowy frosting. Dodaj wszystkie skadniki do wysokiego naczynia i ubij.

Kokosowe nadzienie wykładamy na środek czekoladowych cupcake’ów. Następnie kakaowo serowy frosting nakładamy do rękawu cukierniczego i dekorujemy babeczki. Wierzch posypujemy startą czekoladą.

Przepisy z tych kategorii

Muffiny cukiniowo-bananowe

Muffiny cukiniowo-bananowe

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

Proste ciasteczka ze śliwkami
1

Proste ciasteczka ze śliwkami

Ciastkożercy Ciastkożercy
Ciastkożercy

Bezy z karmelem i chałwą

Bezy z karmelem i chałwą

śliwkawęgierkablog śliwkawęgierkablog
śliwka węgierka

Muffiny jabłkowo-jogurtowe

Muffiny jabłkowo-jogurtowe

Sprawdzona Kuchnia Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia

Pączki Cynamonki

Pączki Cynamonki

śliwkawęgierkablog śliwkawęgierkablog
śliwka węgierka

Róże z jabłkiem i masłem orzechowym

Róże z jabłkiem i masłem orzec…

Tosia Tosia
Smakowity chleb

Przepisy z tych kategorii

Ciasteczka z rodzynkami i białą czekoladą

Ciasteczka z rodzynkami i biał…

śliwkawęgierkablog śliwkawęgierkablog
śliwka węgierka

Muffiny ze śliwkami
1

Muffiny ze śliwkami

Beti Beti
kruche babeczki

Krakersy z siemienia lnianego - super fit

Krakersy z siemienia lnianego…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Ciasteczka serowe z białą czekoladą

Ciasteczka serowe z białą czek…

śliwkawęgierkablog śliwkawęgierkablog
śliwka węgierka

Ciasteczka cappuccino

Ciasteczka cappuccino

Beti Beti
kruche babeczki

Queijadas de Leite - portugalskie mleczne babeczki

Queijadas de Leite - portugals…

food² food²
Food Square