Babeczki czekoladowe

Babeczki czekoladowe
Proste, szybkie, efektowne.

Zdjęcie - Babeczki czekoladowe  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:
  • 2 kubki mąki
  • 1 kubek cukru
  • 1 kubek mleka
  • 1 kubek oleju
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 2 czubate łyżki dżemu
  • 3 czubate łyżki prawdziwego kakao
  • tabliczka gorzkiej czekolady, pokruszona na małe kawałki
  • papilotki
Mąkę, cukier, proszek, sodę, kakao, olej, mleko, jajka, dżem wrzucić do miski i zmiksować. Dodać kawałki czekolady i wymieszać łyżką. Papilotki napełniać do 1/3 wysokości. Piec w temperaturze 200 stopni ok. 20 minut.
Smacznego!

Zdjęcie - Babeczki czekoladowe  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Babeczki czekoladowe  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Z podanej ilości składników wyszło mi 60 babeczek.


Kategorie przepisów