Babeczki bananowe

Te babeczki maja same plusy - są pyszne, zachowują świeżość nawet na drugi dzień po upieczeniu, są szybkie i proste w wykonaniu, pięknie pachną i ładnie wyglądają na talerzu.

Jeśli nie dostaniecie płatków kokosowych, zastąpcie je wiórkami - też będą pysznie smakować:)

Zdjęcie - Babeczki  bananowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Babeczki bananowe

Składniki:

  • 100 g masła
  • 100 g cukru
  • 2 jajka
  • 180 g jogurtu bananowego
  • 3 dojrzałe banany
  • 250 g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 g płatków kokosowych + do dekoracji
  • 150 ml kremówki
  • 2 - 3 łyżki cukru pudru

Masło ubij z cukrem na puszystą masę. Dodaj jajka, jogurt, rozgniecione banany, wymieszaj. Na koniec wsyp mąkę, proszek do pieczenia i płatki kokosowe, jeszcze raz wymieszaj. Przełóż ciasto do foremek wyłożonych papilotkami i piecz ok. 30 minut (180 st.C). Ostudzone babeczki udekoruj śmietana ubitą z cukrem pudrem. Obsyp płatkami kokosowymi.

Przepisy z tych kategorii

Babeczki Bananoffee
2

Babeczki Bananoffee

Ciastkożercy Ciastkożercy
Ciastkożercy

Czekoladowe muffinki bananowe
2

Czekoladowe muffinki bananowe

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Pełnoziarniste muffiny z masłem orzechowym i bananami

Pełnoziarniste muffiny z masłe…

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

Muffinki czekoladowo-bananowe
1

Muffinki czekoladowo-bananowe

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Keksiki  bananowo-kokosowe
1

Keksiki bananowo-kokosowe

Cris Cris
Zakamarki mojej kuchni

Profiterolki z kremem bananowym i czekoladą

Profiterolki z kremem bananowy…

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko