Arbuzowa "pizza"
Ciekawy pomysł na lekki owocowy deser, idealny na nadchodzące upały. Mniam <3 Do przygotowania tej "pizzy" zainspirowały mnie filmiki z przepisami na Youtube. Zapraszam do przygotowań!
Składniki na jedną pizzę (z małego arbuza wychodzi około 5-6 pizz):
1 plaster wycięty z małego arbuza o grubości 2-3cm*
3 duże truskawki, pocięte w krążki
garść borówek amerykańskich
listki mięty do dekoracji
2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego lub serka mascarpone
1 łyżka cukru pudru
CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MIN
POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY
Przygotowanie: Jogurt naturalny lub serek mascarpone dokładnie mieszamy z cukrem pudrem. Na talerzu kładziemy plaster arbuza, smarujemy go przygotowanym sosem. Na wierzchu układamy truskawki i borówki, dekorujemy listkami mięty. Kroimy na 6 równych części i podajemy. Smacznego! :)
*Na spód pizzy polecam wykorzystać małe arbuzy - ich pestki są prawie niewyczuwalne lub nie ma ich wcale.
Składniki na jedną pizzę (z małego arbuza wychodzi około 5-6 pizz):
1 plaster wycięty z małego arbuza o grubości 2-3cm*
3 duże truskawki, pocięte w krążki
garść borówek amerykańskich
listki mięty do dekoracji
2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego lub serka mascarpone
1 łyżka cukru pudru
CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MIN
POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY
Przygotowanie: Jogurt naturalny lub serek mascarpone dokładnie mieszamy z cukrem pudrem. Na talerzu kładziemy plaster arbuza, smarujemy go przygotowanym sosem. Na wierzchu układamy truskawki i borówki, dekorujemy listkami mięty. Kroimy na 6 równych części i podajemy. Smacznego! :)
*Na spód pizzy polecam wykorzystać małe arbuzy - ich pestki są prawie niewyczuwalne lub nie ma ich wcale.