Arbuz w szampanie

Zdjęcie - Arbuz w szampanie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

W książce Ewy Aszkiewicz "Słodka Kuchnia Polska" znalazłam przepis na drinka: "Arbuz w szampanie". Postanowiłam wypróbować, bardzo mi smakował, ponadto jest bardzo prosty do przygotowania. Najlepiej smakuje mocno schłodzony, polecam!

Składniki:

  • dojrzały arbuz
  • butelka (0,75 l) dobrego, dobrze schłodzonego szampana (może być słodki lub wytrawny)

Z miąższu arbuza wykroić specjalną łyżeczką kulki, układać bezpośrednio do wysokich, szklanych, rozszerzających się górą pucharków/kieliszków najlepiej w takiej ilości, by owoce były o 1 cm poniżej brzegu, wstawić do lodówki.

Przed podaniem schłodzone kulki arbuza zalać zimnym szampanem.

Na zdrowie !

Zdjęcie - Arbuz w szampanie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Smoothie piña colada z rumem
1

Smoothie piña colada z rumem

food² food²
Food Square

Drink z whisky i maracują

Drink z whisky i maracują

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni

Malinowe? Jeżynowe? Mojito!
1

Malinowe? Jeżynowe? Mojito!

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Drink arbuzowy
2

Drink arbuzowy

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Koktail wiśniowy
1

Koktail wiśniowy

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni

Prosta tarta z jabłkami
1

Prosta tarta z jabłkami

Cynamonowe szczęście Cynamonowe szczęście
Cynamonowe szczęście

Przepisy z tych kategorii

Szaszłyki owocowe - sposoby podania owoców dzieciom
6

Szaszłyki owocowe - sposoby po…

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

Makaron ze szpinakiem i mascarpone
1

Makaron ze szpinakiem i mascar…

Obiad gotowy Obiad gotowy
Obiad gotowy!

Koktajl z topinamburem (bogactwo inuliny)
1

Koktajl z topinamburem (bogact…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Pasta z wędzonej makreli po irlandzku
1

Pasta z wędzonej makreli po ir…

Dagmara Dagmara
U stóp Benbulbena

Obazda - bawarska pasta serowa
1

Obazda - bawarska pasta serowa

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Turecka sałatka z fasoli z tahini

Turecka sałatka z fasoli z tah…

Tyna Tyna
In cooking we trust