Ajran

Ajran to idealny napój na upał albo jako dodatek do ostrych dań - idealnie gasi ogień w kubkach smakowych.
A robi się go bajecznie prosto:
jogurt, woda (ja mieszam 1: 1/2  - jogurt : woda), odrobina roztartego czosnku (nie wolno przesadzić), sól i mięta -  kilka listków. Wszystko miksuje się w blenderze i pije ze smakiem :-)

Zdjęcie - Ajran  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Koktajl pomidorowy z miodem

Koktajl pomidorowy z miodem

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Koktajl z melonem, bananem i malinami
1

Koktajl z melonem, bananem i m…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Tatar wołowy. Przepis klasyczny.

Tatar wołowy. Przepis klasyczn…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Surówka z kapusty pekińskiej z czerwoną cebulą
1

Surówka z kapusty pekińskiej z…

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Lemoniada ogórkowa
2

Lemoniada ogórkowa

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Aqua fresca arbuzowa na wodzie kokosowej
1

Aqua fresca arbuzowa na wodzie…

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Przepisy z tych kategorii

Stir-fry z kapustą pak choi, boczniakami i sosem hoisin
1

Stir-fry z kapustą pak choi, b…

food² food²
Food Square

Dahl z soczewicy – szybka i aromatyczna potrawka
1

Dahl z soczewicy – szybka i ar…

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

Pączki afrykańskie
1

Pączki afrykańskie

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Chlebki naan z masłem czosnkowym
1

Chlebki naan z masłem czosnkow…

food² food²
Food Square

Ryba z sosie curry – szybki obiad
2

Ryba z sosie curry – szybki ob…

napiecyku napiecyku
napiecyku

Wietnamskie zielone gofry

Wietnamskie zielone gofry

Tyna Tyna
In cooking we trust