Ajran

Ajran to idealny napój na upał albo jako dodatek do ostrych dań - idealnie gasi ogień w kubkach smakowych.
A robi się go bajecznie prosto:
jogurt, woda (ja mieszam 1: 1/2  - jogurt : woda), odrobina roztartego czosnku (nie wolno przesadzić), sól i mięta -  kilka listków. Wszystko miksuje się w blenderze i pije ze smakiem :-)

Zdjęcie - Ajran  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Ryż po marokańsku z warzywami
2

Ryż po marokańsku z warzywami

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Turecki dip marchewkowy
1

Turecki dip marchewkowy

KuraDomowa KuraDomowa
Smacznie Zdrowo Tanio

Sałatka marokańska
2

Sałatka marokańska

Cynamonowe szczęście Cynamonowe szczęście
Cynamonowe szczęście

Mejadra – arabski ryż z soczewicą i cebulą
3

Mejadra – arabski ryż z soczew…

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

Labneh
1

Labneh

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Tabbouleh
1

Tabbouleh

Asik Asik
Moja kraina smaków

Przepisy z tych kategorii

Pączki afrykańskie
1

Pączki afrykańskie

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Chlebki naan z masłem czosnkowym
1

Chlebki naan z masłem czosnkow…

food² food²
Food Square

Ryba z sosie curry – szybki obiad
2

Ryba z sosie curry – szybki ob…

napiecyku napiecyku
napiecyku

Wietnamskie zielone gofry

Wietnamskie zielone gofry

Tyna Tyna
In cooking we trust

Salsa z mango i granatem

Salsa z mango i granatem

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Curry z jajkiem i kalafiorem
1

Curry z jajkiem i kalafiorem

Dagmara Dagmara
U stóp Benbulbena