Pudding kukurydziany
Rewelacyjny dodatek do mięsnego obiadu lub jako samodzielna przekąska. Nie dajcie się zwieść, mimo delikatnie słodkawego posmaku idealnie pasuje do mięs, szczególnie wołowiny lub wieprzowiny. Prosty i efektowny a zarazem sycący dodatek u mnie z pewnością pojawi się jeszcze nie raz. Polecam.
Ilość: dla 4 osób
Czas przygotowania: 1h
Poziom trudności: 3/10
SKŁADNIKI:
- 3 jajka
- 300g słodkiej kukurydzy z puszki
- 280g zblendowanej na gładką masę słodkiej kukurydzy z puszki
- 200ml tłustego mleka
- 200ml śmietanki kremówki
- 40g mąki
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- ½ łyżeczki soli
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1 Rozgrzewamy piekarnik do 180st. Natłuszczamy naczynie żaroodporne.
2. Jajka ubijamy w dużej misce na puszystą masę.
3. Stopniowo do jajek dodajemy pozostałe składniki cały czas miksując.
4. Całość przelewamy do żaroodpornego naczynia i zapiekamy przez godzinę.
Smacznego!