30 minut Wojciecha
- 200g makaronu penne
- łyżka masła
- pół szklanki mleka
- 100g sera parmezan
- 100g oscypka
- 150g sera pleśniowego danish blue
- czarne oliwki
30 minut Wojciecha czyli szybki obiad dla zabieganych
1. Ugotuj makaron w 1l wody z dodatkiem soli i oliwy, powinien być gotowany 2min krócej niż zwykle
2. Kokilki wysmaruj oliwą, sery twarde zetrzyj na tarce
3. Na patelni rozgrzej masło, dodaj mleko i na małym ogniu połącz z 2/3 startej mieszanki serów oraz serem pleśniowym
4. Kokilki napełnij ugotowanym makaronem i oliwkami, następnie sosem serowym i na koniec posyp pozostałą mieszanką sera
5. Wstaw do pieca nagrzanego 180st i zapiecz 10 minut
(function(d){ var js, id = 'facebook-jssdk'; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement('script'); js.id = id; js.async = true; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; d.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(js); }(document));