Porady kulinarne

Pleśniak - jak postępować z surowym ciastem?

Robiąc pleśniaka pamiętaj, aby dobrze zamrozić ciasto. Musi być ona bardzo twarde wtedy prostsze staje się je ścieranie na tarce. Niektórzy ciasto pieką na raz, czyli wszystko w czasie jednego wypiekania. Ja przetestowałam obie opcje i według mnie ciasto smaczniejsze wychodzi jeśli pieczemy je w dwóch krokach. Pleśniak jest wtedy bardziej kruchy.

Przepisy, których może dotyczyć porada

2

Skubaniec

imie nazwisko Ciastkożercy
Ciastkożercy

1

Pleśniak

imie nazwisko Abbra
Moje Kucharzenie

1

Ciasto babci Helenki

imie nazwisko Aleglodomorek
Aleglodomorek

5

Pleśniak z jabłkami i powidłami

imie nazwisko Dzi
karmelowy

3

Pleśniak

imie nazwisko ilovebake
I Love Bake

3

KARAJANKA BISZKOPTOWA Z RODZYNKAMI

imie nazwisko evenka
Arabeska