Porady kulinarne

Faworki - o czym należy pamiętać?

Ciasto musi być bardzo dobrze wyrobione, najlepiej robić to przez kilka minut aż będzie całkiem gładkie, następnie trzeba je porządnie oklepać wałkiem, żeby wtłoczyć w nie pęcherzyki powietrza. Warto też przyłożyć się do jak najcieńszego rozwałkowania ciasta.

Przepisy, których może dotyczyć porada

0

Faworki (chrust)

imie nazwisko Posmakujto!
Posmakujto!

2

Lany chrust vel faworki lane

imie nazwisko Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

1

Lany chrust

imie nazwisko ilovebake
I Love Bake

3

Faworki

imie nazwisko Agatajot
Kuchnia Agaty

1

Róże karnawałowe

imie nazwisko Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

1

Czas na chrusty

imie nazwisko Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

1

Róże karnawałowe

imie nazwisko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

2

Chrupiące faworki na śmietanie – przepis

imie nazwisko ilovebake
I Love Bake

4

Pączki hiszpańskie

imie nazwisko Mirabelka
Mirabelkowy blog

3

Doughnuts (czyli poczciwe donaty)

imie nazwisko Agatajot
Kuchnia Agaty

1

Pączusie na Tłusty Czwartek

imie nazwisko Wszędobylskie
Wszędobylskie

1

Pyszne faworki

imie nazwisko Kulinarne pyszności Molki
Kulinarne pyszności Molki