To moje pierwsze doświadczenie z czarnym ryżem, który zauroczył mnie totalnie. Wcześniej korzystałam w kuchni z dzikiego oraz brązowego ryżu, jednak czarny już przy samym gotowaniu wydaje się być czymś magicznym. Ciemny, niezwykle intensywny kolor robi naprawdę wrażenie. Świetny w smaku, ma fajną teksturę, a kiedy jeszcze poczytałam wszystkie ochy i achy na temat jego prozdrowotnych właściwości - zakochałam się...
Dziś przedstawiam przepis na doskonały obiad, który praktycznie robi się sam. Soczysty kurczak, pieczony w piekarniku z papryką i pieczarkami, wraz z przepysznym sosem z pomidorów i słodkiego, czerwonego wina
Dziś mam dla Was przepis na nietypowe kieszonki z kurczaka. W środku skrywają smaczne nadzienie z kremowego ziołowego serka i orzechów włoskich. Do panierowanie użyłam bułkę tartą wymieszaną z parmezanem. Całość piekłam i muszę Wam powiedzieć, że tak przygotowany kurczak smakował naprawdę nieźle.