Zielona zupa z sałaty, zielonej fasolki i wędzonego łososia
Zupa powstała w ramach wspólnego gotowania z: Anią(Mopsik), Mirabelką, Maggie, Dobromiłą, Pelą, Wierą, Lejdi, i Panna Malwinną w ramach przywitana wiosny . Oto moja propozycja:
Składniki na 4 porcje:- 10 dag sałaty masłowej
- 10 dag zielonej fasolki szparagowej (może być mrożona)
- 50 g topionego serka (ja użyłem szczypiorkowego)
- 50 g wędzonego łososia
- szczypta sody oczyszczonej
- 500 ml wody
- sól
Sałatę i fasolkę przepłukać, wrzucić do garnka i zalać wodą, dodać sodę oczyszczoną (jeśli dodamy sodę oczyszczoną to warzywa nie będą tracić koloru), zagotować i gotować kilka minut aż fasolka zmięknie, dodać serek topiony, łososia po czym wszystko zmiksować, zagotować, doprawić solą do smaku.
Podobne wpisy Zielona zupa z sałaty, zielonej fasolki i wędzonego łososiaSałatka z wędzonym łososiem na przywitanie wiosny
Marokańska zupa z ciecierzycy i soczewicy
Sałatka z surimi i wędzonym łososiem