Zapiekane naleśniki z mozarellą i kurkami

Zapiekane naleśniki z mozarellą i kurkami
Zdjęcie - Zapiekane naleśniki z mozarellą i kurkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami PDF Button Naleśniki sezonowe zapiekane w sosie serowo-śmietanowym z kurkami. Pyszne i bardzo sycące. Same naleśniki tradycyjnie zrobione według  przepisu Julii Child.

Naleśniki: Wszystkie składniki na naleśniki wrzucamy do miski i miksujemy, odstawiamy na 15 minut. Ciasto mieszamy łyżką. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy, po obu stronach po 2 minuty. Ciasto jest rzadkie, naleśniki wychodzą cienkie. Farsz i sos:  Kurki dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy, cebulę i suszone pomidory  kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy kurki, pomidory i cebulę, przyprawiamy solą i pieprzem. Smażymy przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Ściągamy z patelni. Mozarellę kroimy w plastry, a natkę pietruszki szatkujemy.  Na każdy naleśnik nakładamy 2 łyżki kurek, 2-3 plasterki sera, posypujemy natką. Zawijamy w kopertę, zwinięte końcówki powinny być na spodzie, żeby naleśniki się nie rozwinęły. Naleśniki układamy w naczyniu żaroodpornym (w moim zmieściły się 3 wielkie koperty naleśnikowe). Posypujemy resztą kurek, natką, tartym serem. Zalewamy śmietanką. Wkładamy do rozgrzanego do 180st. piekarnika, pieczemy przez 25 minut. Zdjęcie - Zapiekane naleśniki z mozarellą i kurkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Zapiekane naleśniki z mozarellą i kurkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Smacznego!

Kategorie przepisów