Twarożek z czosnkiem niedźwiedzim

Twarożek z czosnkiem niedźwiedzim

Wprawdzie sezon na czosnek niedźwiedzi już się kończy, ale jeszcze warto z niego skorzystać. Ja właśnie zamroziłem solidną porcję, żeby cieszyć się nim przez najbliższe miesiące. Głównie dlatego, że wprost uwielbiam twarożek z czosnkiem niedźwiedzim — według mnie to najlepszy serek kanapkowy. Gdy trwa sezon na te aromatyczne listki, przygotowuję go niemalże co tydzień. Ten delikatny i nienarzucający się smak pełen wiosennej świeżości jest wspaniały i kojarzy mi się z wiosną. Moim zdaniem jest lepszy od klasycznego sera białego z rzodkiewką i szczypiorkiem. Dlatego czym prędzej pobiegnijcie na targ i kupcie jeszcze pęczek lub dwa, bo twarożek z czosnkiem niedźwiedzim ze świeżym chlebem z chrupiącą skórką smakuje wprost wspaniale. ?

Zdjęcie - Twarożek z czosnkiem niedźwiedzim - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Twarożek z czosnkiem niedźwiedzim Łukasz Wprawdzie sezon na czosnek niedźwiedzi już się kończy, ale jeszcze warto z niego skorzystać. Ja właśnie zamroziłem solidną porcję, żeby cieszyć się… Przepisy przepisy, food2 kuchnia autorska

Ilość porcji: 1 duży słoiczek

Czas przygotowania: 5 minut Wartości odżywcze 200 kalorie 20 tłuszcz Ocena 5.0/5 ( 1 zagłosowano )

SKŁADNIKI

  • 400 g mielonego twarogu
  • 4 łyżki kwaśnej śmietany 18%
  • 1 pęczek czosnku niedźwiedziego
  • sól do smaku

PRZYGOTOWANIE

  1. Czosnek niedźwiedzi umyj, osusz i posiekaj.
  2. Twarożek wymieszaj ze śmietaną, a następnie dodaj posiekany czosnek niedźwiedzi.
  3. Twarożek posól do smaku.

Kategorie przepisów