Tortellini z kolorowymi oliwkami i mozzarellą

Tortellini z kolorowymi oliwkami i mozzarellą
Zdjęcie - Tortellini z kolorowymi oliwkami i mozzarellą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 500 g tortellini
  • 500 ml bulionu
  • 3 łyżki oleju Kujawski z ziołami o smaku pomidora z czosnkiem i bazylią
  • 2 mozzarelle
  • 1 średnia cebula
  • 1 garść oliwek w trzech kolorach
  • 1 garść pomidorków cherry
  • świeży tymianek
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Zdjęcie - Tortellini z kolorowymi oliwkami i mozzarellą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę pokrojoną w łódki. Chwilę podsmażamy.

Cebulę zalewamy bulionem, dorzucamy oliwki i kilka minut gotujemy.

Wrzucamy tortellini, zmniejszamy ogień, przykrywamy i gotujemy ok. 15 minut.

Po tym czasie dodajemy pomidorki i pokrojony w kawałki ser. Przykrywamy i gotujemy jeszcze kilka minut, aż ser się rozpuści.

Posypujemy świeżym tymiankiem, doprawiamy solą, pieprzem i od razu podajemy na stół.

Kategorie przepisów