Tortellini z kolorowymi oliwkami i mozzarellą
Składniki:
- 500 g tortellini
- 500 ml bulionu
- 3 łyżki oleju Kujawski z ziołami o smaku pomidora z czosnkiem i bazylią
- 2 mozzarelle
- 1 średnia cebula
- 1 garść oliwek w trzech kolorach
- 1 garść pomidorków cherry
- świeży tymianek
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę pokrojoną w łódki. Chwilę podsmażamy.
Cebulę zalewamy bulionem, dorzucamy oliwki i kilka minut gotujemy.
Wrzucamy tortellini, zmniejszamy ogień, przykrywamy i gotujemy ok. 15 minut.
Po tym czasie dodajemy pomidorki i pokrojony w kawałki ser. Przykrywamy i gotujemy jeszcze kilka minut, aż ser się rozpuści.
Posypujemy świeżym tymiankiem, doprawiamy solą, pieprzem i od razu podajemy na stół.