Tort ziemniaczany

Zdjęcie - Tort ziemniaczany - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 1 kg ziemniaków
  • 4 jajka
  • 100 g oscypka
  • Olej Kujawski
  • Natka pietruszki
  • Koperek
  • Sól, pieprz czarny, gałka muszkatułowa
Przygotowanie

Ziemniaki pokrój w cienkie plastry, na patelnię wlej sporą ilość oleju. Na rozgrzanym oleju przesmaż pokrojone ziemniaki do momentu, aż będą prawie miękkie. Takie ziemniaki przełóż na durszlak, odsącz z nadmiaru oleju, dodaj jajka, koperek, natkę pietruszki i starty ser. Masę dopraw solą, pieprzem i gałką.


Masę ponownie przełóż na patelnię i na wolnym ogniu smaż, kiedy zetną się jajka tort ziemniaczany za pomocą pokrywki przełóż na drugą stronę i ponownie zapiecz.



Produkcja: Kuchnia+

Kategorie przepisów

Podobne przepisy