Tofu w sosie boczkiem i cukinią

Tofu w sosie boczkiem i cukinią
Zdjęcie - Tofu w sosie boczkiem i cukinią - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 1 średnia cukinia
  • 70g boczku
  • 200g tofu naturalnego
  • 1/2 pora
  • kawałek chilli
  • 1-2 łyżki oleju Kujawski z rozmarynem, oregano i bazylią
  • 1 łyżka mascarpone
  • 1 pęczek koperku
  • 150 ml wody
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Na patelni na oleju kujawskim z ziołami podsmażamy pokrojony boczek, tofu, pora i chilli.

Następnie dodajemy pokrojoną cukinię, sól i pieprz. Podsmażamy kilka minut. Wszystko podlewamy ok. 150 ml wody, dodajemy mascarpone.

Mieszamy i gotujemy razem kilka minut. Na sam koniec dodajemy posiekany koperek.

Kategorie przepisów