Tatar z wędzonego łososia i awokado

Tatar z wędzonego łososia i awokado


Zdjęcie - Tatar z wędzonego łososia i awokado - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
SKŁADNIKI:

łosoś wędzony - 150 g

awokado dojrzałe - 1 szt.

oliwa - 1 łyżka

kapary - 1 łyżka

sok z cytryny - 1/2 szt.

koperek do smaku

zielony pieprz marynowany do smaku

seler naciowy łodyga z nacią - 1 szt.


Plastry łososia, miękkie awokado i łodygę selera pokroić w kostkę, skropić sokiem z 1/2 szt. cytryny i z oliwą oraz z kaparami, zielonym i czarnym pieprzem. Zmieszać. Umieścić na talerzu ring (czyli obręcz kulinarną) i ułożyć nadzienie tatara na środku, podawać z koperkiem, selerem (jego nacią) i odrobiną cytryny.

Kategorie przepisów