Tatar z łososia z kaparami i czarnym pieprzem

Tatar z łososia z kaparami i czarnym  pieprzem

Zdjęcie - Tatar z łososia z kaparami i czarnym  pieprzem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami 

 

 

Przygotowanie tatara z łososia jest szalenie łatwe, a smak na długo zostaje w pamięci. Dodatki takie jak kapary można śmiało zastąpić marynowaną papryką, korniszonami czy też marynowanymi grzybkami. Jednak zawsze pamiętam, żeby łososia posypać suszonym koperkiem, który niweluje zapach ryby.

 Przepis na tarar z łososia  i wiele innych znajdziecie w świątecznym wydaniu e-booka serwisu zpierwszegotloczenia.pl przygotowanym przez ZT Kruszwica S.A . Tam z innymi blogerkami dzielę się przepisami. A jak je zdobyć?Wystarczy kliknąć w banerek, który widzicie w bocznej szpalcie lub śledzić nasze blogi, gdzie każda z nas proponuje pokaźną ilość potraw świątecznych.

składniki:

250 g surowego łososia

1 cebula

1 łyżka oleju Kujawskiego tłoczonego na zimno

3 łyżki kaparów w zalewie

1 łyżka soku z cytryny lub więcej

1 łyżeczka suszonego koperku

od 5 do 8 ziaren czarnego pieprzu

sól

 

Łososia bardzo drobno poszatkować, skropić olejem. Obraną cebulę pokroić w drobną kostkę, dodać do łososia. Doprawić sokiem z cytryny i solą, wszystko dokładnie wymieszać. Z masy formować kule i kłaść na talerzu. Pieprz zmiażdżyć w moździerzu. Łososiowe kule obsypać kaparami, suszonym koperkiem i czarnym pieprzem.

Schładzać w lodówce do czasu podania na stół.

 

czas przygotowania: około 20 minut + chłodzenie

liczba porcji: 3 małe porcje

 

 

 

 

Zdjęcie - Tatar z łososia z kaparami i czarnym  pieprzem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Tatar z łososia z kaparami i czarnym  pieprzem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Tatar z łososia z kaparami i czarnym  pieprzem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kategorie przepisów