Tarta ze szpinakiem i serkiem fromage
Ciasto francuskie, szpinak oraz serek fromage. No i troszkę orzeszków piniowych...
Tarta ze szpinakiem i serem fromage
SKŁADNIKI:
- opakowanie ciasta francuskiego
- opakowanie świeżego szpinaku (25 dkg)
- 2 łyżki oliwy
- 2 ząbki czosnku
- 20 dkg serka twarogowego typu fromage - ja użyłam o smaku cebuli
- garść orzeszków piniowych lub innych posiekanych
Patelnię zdejmij z ognia. Dodaj serek i dokładnie wymieszaj.
Formę do tarty wyłóż ciastem francuskim tworząc niewielki rant. Wyłóż masę serowo-szpinakową, wierzch posyp orzeszkami.
Tartę piecz w temperaturze 200 stopni C 20-25 minut.
Tarta ze szpinakiem i serem fromage
Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w usłudze TwitterUdostępnij w usłudze Facebook Reakcje: