Tagliatelle z warzywami smażonymi w marynacie słodka papryka

Tagliatelle z warzywami smażonymi w marynacie słodka papryka

 

 

 

Zdjęcie - Tagliatelle z warzywami smażonymi w marynacie słodka papryka - zioła - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Tagliatelle z warzywami smażonymi w marynacie słodka papryka - zioła - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Tagliatelle z warzywami smażonymi w marynacie słodka papryka - zioła - Przepisy kulinarne ze zdjęciami      Składniki

  • 360 g makaronu tagliatelle
  • 160 g pomidorów pelati lub pulpy pomidorowej
  • 120 g sera Parmigiano Reggiano (ew. ser Bursztyn lub inny twardy ser)
  • 2 sałaty Pak Choy lub ½ główki sałaty pekińskiej
  • 8 pomidorków cherry (koktajlowych)
  • 45 ml marynaty Kujawski słodka papryka z tego przepisu
  • 80 g cukinii
  • 80 g papryki (różne kolory)
  • 60 g marchwi
  • 60 g pieczarek
  • 40 g groszku cukrowego
  • sól, pieprz, cukier - do smaku

Przygotowanie

Wszystkie warzywa umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Oczyścić z części niejadalnych i pokroić w kostkę 2 cm. Pomidory pelati pokroić podobnie.

 

Warzywa podsmażyć na oleju Kujawskim z pierwszego tłoczenia i dodać pomidory pelati oraz marynatę Kujawski słodka papryka. Doprawić do smaku.

 

Makaron ugotować i połączyć z warzywami. Posypać skrobanym serem Parmigiano Reggiano.

Kategorie przepisów