Szybki gulasz rybny z warzywami korzeniowymi

Szybki gulasz rybny z warzywami korzeniowymi

Zdjęcie - Szybki gulasz rybny z warzywami korzeniowymi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Szybki gulasz rybny z warzywami korzeniowymi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Szybki gulasz rybny z warzywami korzeniowymi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Szybki gulasz rybny z warzywami korzeniowymi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Szybki gulasz rybny z warzywami korzeniowymi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Szybki gulasz rybny z warzywami korzeniowymi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Szybki gulasz rybny z warzywami korzeniowymi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Szybki gulasz rybny z warzywami korzeniowymi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Szybki gulasz rybny z warzywami korzeniowymi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Szybki gulasz rybny z warzywami korzeniowymi - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiSkładniki

  • 1 l bulionu warzywnego (lub wody)
  • 400 g filetów z białej ryby
  • 300 g ziemniaków
  • 200 g pomidorów bez skórki
  • 200 ml białego, wytrawnego wina
  • 150 g marchwi
  • 100 g cebuli
  • 100 g czerwonej papryki
  • 75 g pietruszki
  • 75 g korzenia selera
  • 70 g pora
  • 50 ml oleju Kujawski 3 ziarna
  • 25 g koncentratu pomidorowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • ½ łyżeczki mielonej kolendry
  • ¼ łyżeczki chilli
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki do posypania

Przygotowanie

Warzywa obierz i pokrój w dużą kostkę równej wielkości. Na oleju Kujawskim 3 ziarna podsmaż warzywa, zaczynając od najtwardszych. Najpierw korzeniowe, później por, pomidory i papryka.

 

Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i koncentrat pomidorowy. Dodaj ziele angielskie i liść laurowy. Dopraw do smaku chilli, kolendrą, solą i pieprzem. Podlej winem i zaczekaj aż się zredukuje. Dodaj bulion i duś pod przykryciem do miękkości, przez ok. 40 min.

 

Rybę pokrój na kilkucentymetrowe kawałki. Ułóż delikatnie na miękkich już warzywach i gotuj pod przykryciem przez kolejne 5-7 min. Na koniec delikatnie wymieszaj, posyp natką i podawaj.

 

Porada:

W gulaszu możesz wymieszać różne rodzaje białych ryb.

 

Olej Kujawski 3 ziarna użyty do podsmażenia warzyw pysznie eksponuje i podkreśla rybę w tym daniu, wzbogacając ją jednocześnie o dodatkowe akcenty smakowe.

 

 

Przepis pochodzi z osmykolorteczy.blog.pl

Kategorie przepisów