Szybka zupa rybna z warzywami, anyżem i razowymi grzankami

Szybka zupa rybna z warzywami, anyżem i razowymi grzankami

Zdjęcie - Szybka zupa rybna z warzywami, anyżem i razowymi grzankami - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiSkładniki

  • 2 pęczki młodej włoszczyzny
  • 2 ziemniaki
  • Papryka chilli
  • Garść różyczek kalafiora
  • Cebula
  • 400 ml wody
  • 100 ml śmietany 36%
  • Anyż
  • Pieprz, sól
  • Skórka z cytryny
  • 200g filetów z dorsza
  • Pęczek koperku
  • Olej Kujawski z pomidorami, bazylią i czosnkiem
  • Olej Kujawski 3 ziarna

na grzanki:

  • 3 kromki żytniego pieczywa
  • 3 łyżki masła
  • 3 ząbki czosnku

Przygotowanie

Z pęczka młodej włoszczyzny przygotuj bulion. Warzywa zalej zimną wodą i gotuj przez 30 minut. Dopraw solą i pieprzem.

 

Pozostałe warzywa pokrój w grubsze paski i przesmaż na oleju Kujawskim 3 ziarna. Warzywa zalej bulionem i gotuj przez kilka minut. Dodaj różyczki kalafiora, śmietanę, anyż i pozostałe przyprawy. Pamiętaj, aby smak był bardzo zdecydowany, wręcz ostry. Na koniec dodaj rybę pokrojoną w grubszą kostkę i sporą ilość posiekanego koperku. Po 4-5 minutach możesz podawać zupę.

 

Idealnym dodatkiem będą chrupiące razowe grzanki. Na masło wrzuć ząbki czosnku i przesmaż kromki razowego pieczywa. Obsmażone kromki pokrój na mniejsze kawałki. Zupę podawaj z razowymi grzankami i kroplami oleju Kujawskiego z pomidorami, bazylią i czosnkiem. Smacznego.

 

 

Produkcja: Kuchnia+

Kategorie przepisów