Szaszłyki z karkówki w marynacie miód–musztarda

Szaszłyki z karkówki w marynacie miód–musztarda

   Zdjęcie - Szaszłyki z karkówki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami   Zdjęcie - Szaszłyki z karkówki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Szaszłyki z karkówki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami  Zdjęcie - Szaszłyki z karkówki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Szaszłyki z karkówki - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiSkładniki

  • 600 g karkówki
  • 2 białe wąskie cebule
  • 60 g marynaty grillowej Kujawski – miód–musztarda (przepis tutaj)

Przygotowanie

Mięso opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem. Następnie karkówkę pokroić w kostkę, przełożyć do miski. Zalać marynatą Kujawski z tego przepisu i dokładnie wymieszać, aż wszystkie kawałki będą nią całkowicie pokryte. Zamarynowane mięso przykryć i odstawić na 40 minut w temperaturze pokojowej.

 

Cebule obrać, pokroić w plastry. Na szpadki nakładać na przemian kawałki mięsa i plastry cebuli.

 

Szaszłyki układać na rozgrzanym grillu, opiekać ok. 10 minut, często przewracając.

 

 

Przepis przygotowała autorka bloga pelnytalerz.com

Kategorie przepisów