 
                                
                                                            
                                     
                                
                                                            
                                     
                                
                                                            
                                     
                                
                                                            
                                     
                                
                                                    
                                                    
                                
  
    
    
  
  
    
    
  
                            
                            
                                
  
    
      
      
    
    
      
      
    
  
                            
                                            
                                            
                            
                                
                                
                            
                        
                                                
        
        
            
            
                                    
                        Składniki
                        
- 250 ml oleju Kujawski z pierwszego tłoczenia
- 100 g marynowanych pieczarek
- 100 g kiszonych ogórków
- 10 g musztardy,  np. dijon
- 10 ml octu winnego
- 2 łyżki posiekanych świeżych ziół: bazylii, tymianku, rozmarynu, oregano, majeranku
- 1 duże jajko
- 1 cebula dymka
- 1 szczypta cukru
- ¼ łyżeczki soli