Śledź z cebulką

Śledź z cebulką
Zdjęcie - Śledź z cebulką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 4 – 5 płatów śledzia matjas,
  • 1 główka czosnku,
  • 3 – 4 łyżki majeranku,
  • Olej kujawski tłoczony na zimno len
Zdjęcie - Śledź z cebulką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przygotowanie:

Śledzie moczymy w wodzie przez godzinę. Następnie wyjmujemy z wody i kroimy na mniejsze kawałki.

Czosnek obieramy i drobno siekamy.

W słoiku lub innym naczynia układamy warstwami śledzia, posypujemy posiekanym czosnkiem i 1 łyżką majeranku. Czynność powtarzamy aż do wykończenia składników. Zalewamy olejem kujawskim tłoczonym na zimno do przykrycia wszystkich składników. Zamykamy i wstawiamy do lodówki.

Zdjęcie - Śledź z cebulką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów