Sałatka z mograbieh, bakłażana i cukinii

Sałatka z mograbieh, bakłażana i cukinii
przepis:

1 mały bakłażan

1 cukinia

1 cebula

1 ząbek czosnku

1 ogórek kiszony

1 pomidor

0,5 szklanki kuskus mograbieh

1 łyżka posiekanej natki pietruszki

1 łyżeczka tandori

sól, pieprz

olej

Kuskus ugotować w osolonej wodzie.

Cukinię i bakłażan umyć, pokroić w kostkę.

Cebulę i czosnek także pokroić w kostkę.

Ogórek i pomidor pokroić drobno.

Na patelni rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę i czosnek, a następnie usmażyć bakłażan.

Bakłażan przełożyć do garnka, a na patelni przesmażyć cukinię.

Warzywa połączyć ze sobą, dodać ugotowany kuskus, ogórek, pomidor, posiekaną pietruszkę i przyprawy.

Zdjęcie - Sałatka z mograbieh, bakłażana i cukinii - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów