Sałatka z mograbieh, bakłażana i cukinii
przepis:
1 mały bakłażan
1 cukinia
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 ogórek kiszony
1 pomidor
0,5 szklanki kuskus mograbieh
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżeczka tandori
sól, pieprz
olej
Kuskus ugotować w osolonej wodzie.
Cukinię i bakłażan umyć, pokroić w kostkę.
Cebulę i czosnek także pokroić w kostkę.
Ogórek i pomidor pokroić drobno.
Na patelni rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę i czosnek, a następnie usmażyć bakłażan.
Bakłażan przełożyć do garnka, a na patelni przesmażyć cukinię.
Warzywa połączyć ze sobą, dodać ugotowany kuskus, ogórek, pomidor, posiekaną pietruszkę i przyprawy.