Roladki z indyka ze szpinakiem

Roladki z indyka ze szpinakiem
Zdjęcie - Roladki z indyka ze szpinakiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:
  • 500-600 g polędwiczek lub piersi z indyka  
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 opakowanie świeżego szpinaku 
  • 1 opakowanie mozzarelli
  • kilka suszonych pomidorów 
  • olej Kujawski 3 ziarna 
  • masło 
  • sól pieprz
Przygotowanie:

Polędwiczki przekrawamy na pół i wkładamy między folię spożywczą. Rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem. Szpinak ze startymi ząbkami czosnku przesmażamy na maśle i rozkładamy na rozbitym mięsie. Następnie układamy pomidory i posypujemy mozzarellą. Mięso zawijamy w rolady. Rolady możemy związać sznurkiem lub spiąć wykałaczkami. Roladki smażymy na oleju Kujawski 3 ziarna.

Kategorie przepisów