Roladki drobiowe z warzywami

Roladki drobiowe z warzywami
Zdjęcie - Roladki drobiowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki:
  • 600 g piersi z kurczaka lub indyka
  • 40 ml oleju Kujawski 3 ziarna
  • 3 plasterki żółtego sera
  • 1 łyżeczka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 mały ogórek kiszony
  • 1 mały kawałek papryki
  • 1 jajko
  • ½ szkl. bułki tartej
  • kilka listków szpinaku
  • sól
  • pieprz
Zdjęcie - Roladki drobiowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Przygotowanie:

Kotlety ubijamy tłuczkiem do mięsa. Posypujemy z dwóch stron solą i pierzem. W misce mieszamy majonez i musztardę i smarujemy po jednej stronie każdego kotleta. Na kotlety kładziemy po plasterku sera i kilka listków szpinaku. Kroimy ogórka i paprykę na cienkie paseczki i kładziemy po jednym na każdym kotlecie. Zwijamy kotlety w ciasne rulony. Obtaczamy każdą roladkę w jajku i bułce tartej. Rozgrzewamy olej i smażymy roladki z każdej strony na średnim ogniu.

Kategorie przepisów