Roladki drobiowe z warzywami
Składniki:
- 600 g piersi z kurczaka lub indyka
- 40 ml oleju Kujawski 3 ziarna
- 3 plasterki żółtego sera
- 1 łyżeczka majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 mały ogórek kiszony
- 1 mały kawałek papryki
- 1 jajko
- ½ szkl. bułki tartej
- kilka listków szpinaku
- sól
- pieprz
Kotlety ubijamy tłuczkiem do mięsa. Posypujemy z dwóch stron solą i pierzem. W misce mieszamy majonez i musztardę i smarujemy po jednej stronie każdego kotleta. Na kotlety kładziemy po plasterku sera i kilka listków szpinaku. Kroimy ogórka i paprykę na cienkie paseczki i kładziemy po jednym na każdym kotlecie. Zwijamy kotlety w ciasne rulony. Obtaczamy każdą roladkę w jajku i bułce tartej. Rozgrzewamy olej i smażymy roladki z każdej strony na średnim ogniu.