Pudding jaglany z malinami – pomysł na zdrowe, szybkie śniadanie

Pudding jaglany z malinami – pomysł na zdrowe, szybkie śniadanie
Kasza jaglana jest super. Można ją dodawać do sałatek, podawać z ciepłymi daniami, mieszać z zupami. Cudna jest też na słodko – w formie ciasta, jaglanki, puddingu, ciastek czy zmiksowana z innymi dodatkami na koktajl albo smoothie. Pudding jaglany z malinami to taki gęsty koktajl podawany w miseczce, który można jeść łyżką, jak deser. Konsystencją znajduje się gdzieś pomiędzy budyniem a owsianką, Ale to nieważne. Ważne, że smakuje bosko i na dodatek jest super zdrowy.

Zdjęcie - Pudding jaglany z malinami – pomysł na zdrowe, szybkie śniadanie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Pudding jaglany z malinami

Ten budyń malinowy możecie z powodzeniem przygotować dzień wcześniej i zabrać go ze sobą do pracy na śniadanie. Możecie się także bawić dodatkami i ich ilością, tworząc nowe smaki i zmieniając konsystencję wedle upodobań. Dlatego też podaję orientacyjne ilości składników. Reszta należy do Was. Możecie stworzyć zdrowy, dietetyczny deser bez cukru. A podając go z różnymi superfoods zapewnicie sobie energię na cały dzień. Deser jest bezglutenowy, bez cukru, słodzony tylko bananem. A na dodatek robi się go niezwykle prosto i błyskawicznie!

Składniki na pudding (1-2 porcje):

3/4 szkl ugotowanej kasza jaglanej

1 banan

150-250 ml jogurtu naturalnego

garść malin

Dodatki:

Dowolne – u mnie to kruszone surowe kakao, maliny, nasiona konopii, owoce goji

Przygotowanie:

Wszystkie składniki na pudding blendujemy. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Kategorie przepisów