Pasta twarogowa z lnianym olejem z czarnuszką

Pasta twarogowa z lnianym olejem z czarnuszką
Zdjęcie - Pasta twarogowa z lnianym olejem z czarnuszką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 2 gałązki świeżego koperku
  • szczypior z 2 cebul dymek
  • 250 g twarogu
  • 3 czubate łyżki śmietany 12% lub jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 2 łyżeczki oleju Kujawskiego LEN + CZARNUSZKA tłoczonego na zimno
  • 80 g pstrąga łososiowego wędzonego na zimno (można zastąpić inną wędzoną rybą)
  • sól
  • pieprz do smaku
Zdjęcie - Pasta twarogowa z lnianym olejem z czarnuszką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przygotowanie:

Krok 1

Świeży koperek i szczypior drobno posiekaj.

Zdjęcie - Pasta twarogowa z lnianym olejem z czarnuszką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Krok 2

Twaróg rozgnieć widelcem, dodaj śmietanę lub jogurt, 2 łyżeczki soku z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj.

Zdjęcie - Pasta twarogowa z lnianym olejem z czarnuszką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Krok 3

Pstrąga łososiowego pokrój w nieduże kawałki i dodaj do sera. Dolej olej Kujawski Len + Czarnuszka tloczony na zimno. Wymieszaj.

Pastę twarogową podawaj z dodatkiem ulubionego pieczywa.

Zdjęcie - Pasta twarogowa z lnianym olejem z czarnuszką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Liczba porcji: 2

Czas przygotowania: 15 minut

Poziom trudności: łatwe

Okazja: śniadanie

Kategorie przepisów