Pasta twarogowa z lnianym olejem z czarnuszką
Składniki:
- 2 gałązki świeżego koperku
- szczypior z 2 cebul dymek
- 250 g twarogu
- 3 czubate łyżki śmietany 12% lub jogurtu naturalnego
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 2 łyżeczki oleju Kujawskiego LEN + CZARNUSZKA tłoczonego na zimno
- 80 g pstrąga łososiowego wędzonego na zimno (można zastąpić inną wędzoną rybą)
- sól
- pieprz do smaku
Przygotowanie:
Krok 1
Świeży koperek i szczypior drobno posiekaj.
Krok 2
Twaróg rozgnieć widelcem, dodaj śmietanę lub jogurt, 2 łyżeczki soku z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj.
Krok 3
Pstrąga łososiowego pokrój w nieduże kawałki i dodaj do sera. Dolej olej Kujawski Len + Czarnuszka tloczony na zimno. Wymieszaj.
Pastę twarogową podawaj z dodatkiem ulubionego pieczywa.
Liczba porcji: 2
Czas przygotowania: 15 minut
Poziom trudności: łatwe
Okazja: śniadanie