Pasta twarogowa z lnianym olejem z czarnuszką
![Pasta twarogowa z lnianym olejem z czarnuszką](/obrazek/duze/pasta-twarogowa-z-lnianym-olejem-z-czarnuszka-477919.jpeg)
![Zdjęcie: Pasta twarogowa z lnianym olejem z czarnuszką Zdjęcie - Pasta twarogowa z lnianym olejem z czarnuszką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/477919.jpeg)
Składniki:
- 2 gałązki świeżego koperku
- szczypior z 2 cebul dymek
- 250 g twarogu
- 3 czubate łyżki śmietany 12% lub jogurtu naturalnego
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 2 łyżeczki oleju Kujawskiego LEN + CZARNUSZKA tłoczonego na zimno
- 80 g pstrąga łososiowego wędzonego na zimno (można zastąpić inną wędzoną rybą)
- sól
- pieprz do smaku
![Zdjęcie: Pasta twarogowa z lnianym olejem z czarnuszką Zdjęcie - Pasta twarogowa z lnianym olejem z czarnuszką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/477916.jpeg)
Przygotowanie:
Krok 1
Świeży koperek i szczypior drobno posiekaj.
![Zdjęcie: Pasta twarogowa z lnianym olejem z czarnuszką Zdjęcie - Pasta twarogowa z lnianym olejem z czarnuszką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/477920.jpeg)
Krok 2
Twaróg rozgnieć widelcem, dodaj śmietanę lub jogurt, 2 łyżeczki soku z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj.
![Zdjęcie: Pasta twarogowa z lnianym olejem z czarnuszką Zdjęcie - Pasta twarogowa z lnianym olejem z czarnuszką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/477917.jpeg)
Krok 3
Pstrąga łososiowego pokrój w nieduże kawałki i dodaj do sera. Dolej olej Kujawski Len + Czarnuszka tloczony na zimno. Wymieszaj.
Pastę twarogową podawaj z dodatkiem ulubionego pieczywa.
![Zdjęcie: Pasta twarogowa z lnianym olejem z czarnuszką Zdjęcie - Pasta twarogowa z lnianym olejem z czarnuszką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/477918.jpeg)
Liczba porcji: 2
Czas przygotowania: 15 minut
Poziom trudności: łatwe
Okazja: śniadanie