Paella z owocami morza i warzywami
Składniki
- 800 ml bulionu
- 300 g krewetek z głowami
- 300 g ryżu (arborio lub carnaroli)
- 200 g muli
- 200 g mieszanki owoców morza (kalmary, krewetki, małże)
- 170 g pomidora
- 120 ml białego, wytrawnego wina
- 100 g czerwonej papryki
- 100 g żółtej papryki
- 100 g świeżego łuskanego lub mrożonego groszku
- 50 g szalotki
- 4 łyżki oleju Kujawski z papryką ostrą, pomidorami i bazylią
- 4 ząbki czosnku
- ½ pęczka natki pietruszki
- 1 cytryna
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- sól
- pieprz