Orkiszowe krokiety nadziewane jajkami, serem i rzeżuchą
Składniki na ciasto naleśnikowe:
- 500 g mąki orkiszowej
- 500 ml wody
- 400-500 ml mleka
- 70 ml oleju Kujawski 3 ziarna
- 1 jajko
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- sól
- 350 g pieczarek
- 70 ml oleju Kujawski 3 ziarna
- 6 plastrów sera
- 4 jajka ugotowane na twardo
- ¾ szkl. bułki tartej
- sól, pieprz
- rzeżucha
- musztarda dijon
- 1 jajko
- bułka tarta
- mleko
Składniki na ciasto miksujemy i smażymy placki naleśnikowe.
Pieczarki smażymy, łączymy z pozostałymi składnikami nadzienia.
Na każdy placek naleśnikowy nakładamy nadzienie.
Naleśniki panierujemy i smażymy na rozgrzanym oleju.