Orkiszowe krokiety nadziewane jajkami, serem i rzeżuchą

Orkiszowe krokiety nadziewane jajkami, serem i rzeżuchą
Zdjęcie - Orkiszowe krokiety nadziewane jajkami, serem i rzeżuchą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki na ciasto naleśnikowe:
  • 500 g mąki orkiszowej
  • 500 ml wody
  • 400-500 ml mleka
  • 70 ml oleju Kujawski 3 ziarna 
  • 1 jajko
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • sól
Składniki na nadzienie:
  • 350 g pieczarek
  • 70 ml oleju Kujawski 3 ziarna 
  • 6 plastrów sera
  • 4 jajka ugotowane na twardo  
  • ¾ szkl. bułki tartej
  • sól, pieprz
  • rzeżucha
  • musztarda dijon
Składniki na panierkę:
  • 1 jajko 
  • bułka tarta
  • mleko
Przygotowanie:

Składniki na ciasto miksujemy i smażymy placki naleśnikowe.

Pieczarki smażymy, łączymy z pozostałymi składnikami nadzienia.

Na każdy placek naleśnikowy nakładamy nadzienie.

Naleśniki panierujemy i smażymy na rozgrzanym oleju. 

Zdjęcie - Orkiszowe krokiety nadziewane jajkami, serem i rzeżuchą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów