Suszone śliwki zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy do namoczenia na 1-2 godziny.
Namoczone śliwki odcedzamy. Wrzucamy do rondelka i smażymy jak powidła, często mieszając. Gdy śliwki zmiękną i zgęstnieją, lekko rozdrabniamy je blenderem lub widelcem. Studzimy.
Obie mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy jajko, 80 ml oleju Kujawski i śmietanę. Zagniatamy kruche ciasto. Zawijamy w folię i schładzamy przez 30 minut.
Kruche ciasto wykładamy na dno formy i formujemy dekoracyjny brzeg. Pieczemy przez około 20-25 min. w temp. 180ºC. Studzimy.
Czekoladę roztapiamy w rondelku na najmniejszym ogniu uważając, żeby się nie przypaliła. Do ciepłej czekolady dodajemy 20 ml oleju Kujawski i dokładnie mieszamy.
Na upieczony spód mazurka wykładamy powidła z suszonych śliwek i ⅔ czekolady. Na wierzch rozsypujemy pokrojony w kostkę lub starty na tarce marcepan.
Całość polewamy resztą polewy czekoladowej.
Przepis pochodzi z www.osmykolorteczy.pl/