Makaron z kurkami i szpinakiem
![Makaron z kurkami i szpinakiem](/obrazek/duze/makaron-z-kurkami-i-szpinakiem-420565.jpeg)
![Zdjęcie: Makaron z kurkami i szpinakiem Zdjęcie - Makaron z kurkami i szpinakiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/420565.jpeg)
Pestki dyni prażyć przez 2-3 minuty na suchej patelni, na dużym ogniu, odstawić do wystygnięcia. Ser zetrzeć na tarce. Kurki i szpinak dobrze umyć pod zimną wodą, osuszyć. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić kurki, lekko doprawić solą i pieprzem. Dusić ok 20 minut, dodać szpinak, dusić kolejne 10 minut. Dodać śmietankę i mleko, paprykę oraz starty ser. Zmniejszyć ogień, dusić do roztopienia sera i zagęszczenia sosu. Często mieszać. Jeśli trzeba, doprawić (uwaga: ser Pecorino jest dość słony).
![Zdjęcie: Makaron z kurkami i szpinakiem Zdjęcie - Makaron z kurkami i szpinakiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/420566.jpeg)
![Zdjęcie: Makaron z kurkami i szpinakiem Zdjęcie - Makaron z kurkami i szpinakiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/420567.jpeg)