Makaron z kurkami i szpinakiem

Makaron z kurkami i szpinakiem
Zdjęcie - Makaron z kurkami i szpinakiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami PDF Button Dla makaroniarzy i fanów wszelkich klusek, pasta kurkowo-szpinakowa okraszona serem Pecorino.

Pestki dyni prażyć przez 2-3 minuty na suchej patelni, na dużym ogniu, odstawić do wystygnięcia. Ser zetrzeć na tarce. Kurki i szpinak dobrze umyć pod zimną wodą, osuszyć. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić kurki, lekko doprawić solą i pieprzem. Dusić ok 20 minut, dodać szpinak, dusić kolejne 10 minut.  Dodać śmietankę i mleko, paprykę oraz starty ser. Zmniejszyć ogień, dusić do roztopienia sera i zagęszczenia sosu. Często mieszać. Jeśli trzeba, doprawić (uwaga: ser Pecorino jest dość słony). Zdjęcie - Makaron z kurkami i szpinakiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Makaron ugotować w osolonej wodzie zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Odcedzić, połączyć z sosem, posypać pestkami dyni, ewentualnie startym serem, jeśli Wam coś zostało. ? Zdjęcie - Makaron z kurkami i szpinakiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Smacznego!

Kategorie przepisów