Makaron z brokułami, cieciorką i orzechami
Do łączenia pewnych smaków zainspirowała mnie pewna osóbka. A kto? Pewnie niektórzy już wiedzą po tytule tej notki;). Tak Agatka, o Ciebie chodzi i Ty wiesz :) Pewnego dnia na obiadek zrobiłam sobie brokuła, dorzuciłam troszkę makaronu, do tego ciecierzycę z puszki, troszkę orzechów włoskich i kilka kosteczek fety, przyprawiłam i było pyyyszne:) O tak, takie obiadki to coś dla mnie :) Bardzo lubię jak ciepło makaronu i brokuła łączy się z orzechami, delikatnie je zmiękczając...Mniam:) Dziękuję Aga:*
Składniki (na jedną porcję):
*1 mały brokuł lub pół dużego
*pół puszki ciecierzycy
*garść ugotowanego makaronu świderki
*garść orzechów włoskich
*kilka kostek sera feta
*sól, pieprz do smaku
*oliwa, ocet ziołowo-czosnkowy do smaku
*przyprawa włoska do smaku lubi nna ulubiona (ja używam firmy Kotanyi).
Wykonanie:
Brokuła ugotować. Tak samo makaron. Wrzucić na talerz, wymieszać. Dodać odsączoną ciecierzycę, orzechy, ser feta, doprawić do smaku solą, pieprzem, oliwą, octem, przyprawami ulubionymi. Wszystko wymieszać i zajadać:)
Smacznego:)