Kasza jaglana z indykiem w pieczarkowym sosie
Prosty gulasz z udźca indyka, z papryką i pieczarkami, podany z kaszą jaglaną. Do takiego gulaszu, idealne będą młode ( małe ) pieczarki, takie są najsmaczniejsze, a przy tym nie trzeba ich kroić. Paprykę starłam na tarce, taka papryka szybko się rozgotuje i zabarwi sos na piękny, czerwony kolor.
Jeżeli szukacie pomysłu na rodzinny, pożywny obiad, ze składników łatwo dostępnych, przygotujcie koniecznie gulasz w takim wydaniu
Składniki / 4 porcje
- 500 g mięsa udźca indyka
- 200 g. małych pieczarek
- 1 duża papryka
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- płaska łyżeczka tymianku
- płaska łyżeczka rozmarynu
- 1/2 łyżeczki papryki w proszku
- 2 liście laurowe
- sól i pieprz
- masło klarowane + olej do smażenia
- szklanka kaszy jaglanej