Grillowane piersi z kurczaka z farszem w kieszonce

Grillowane piersi z kurczaka z farszem w kieszonce
Zdjęcie - Grillowane piersi z kurczaka z farszem w kieszonce - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Grillowane piersi z kurczaka z farszem w kieszonce - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Grillowane piersi z kurczaka z farszem w kieszonce - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Grillowane piersi z kurczaka z farszem w kieszonce - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Grillowane piersi z kurczaka z farszem w kieszonce - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Grillowane piersi z kurczaka z farszem w kieszonce - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 800 g piersi z kurczaka (4 pojedyncze filety)
  • 160 g mozzarelli
  • 8-12 suszonych pomidorów
  • 8 plastrów szynki długodojrzewającej
  • 2 łyżki oleju Kujawski z bazylią
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
Przygotowanie Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Odkroić od spodu małe odstające części (zachować do innej potrawy). Wszystkie kawałki naciąć z boku, na całej długości, aby powstała kieszonka. Mięso natrzeć (z zewnątrz i od środka) olejem z bazylią, oprószyć solą i pieprzem, po czym odłożyć na bok.


Mozzarellę i pomidory pokroić w paski. Do przygotowanych wcześniej kieszonek włożyć nadzienie. Każdą porcję mięsa zawinąć w dwa plasterki szynki.


Grillować na tacce przez 10-12 min. z każdej strony. Podawać z grillowaną cukinią i pomidorkami koktajlowymi.


Porada:

Piersi z kurczaka można grillować również bez zawijania w szynkę czy boczek, ale wtedy lepiej wybierać takie ze skórą. Skóra zabezpieczy mięso przed przesuszeniem. Po upieczeniu skórkę można ściągnąć.



Przepis pochodzi z www.pelnytalerz.blogspot.com

Kategorie przepisów