Flaki po warszawsku

Flaki po warszawsku
Składniki:
  • 90 dag mrożonych, krojonych flaków
  • 1/2 selera pokrojonego w kostkę
  • 2 marchewki pokrojonej w kostkę
  • 1 pietruszka pokrojona w kostkę
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 1/2 startej gałki muszkatołowej
  • 6 ziaren ziela angielskiego
  • 4 liście laurowe
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 2 l wody
  • starty ser żółty do posypania
  • sól, pieprz
Zdjęcie - Flaki po warszawsku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
    Flaki opłukać, wrzucić do garnka, zalać wodą, dodać wszystkie przyprawy i gotować, aż flaki zmiękną. Dodać warzywa, gotować aż zmiękną, dodać przecier pomidorowy, doprawić solą i pieprzem, jeśli jest taka potrzeba dodać wody. Flaki podawać posypane serem żółtym. Podobne wpisy Flaki po warszawskuZdjęcie - Flaki po warszawsku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

    Flaki

    Zdjęcie - Flaki po warszawsku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

    Ciorba de burta, czyli flaki po rumuńsku

    Zdjęcie - Flaki po warszawsku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

    Zupa z soczewicy z węgierskimi kluskami

    Zdjęcie - Flaki po warszawsku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

    Kurczak tikka masala

    Kategorie przepisów