Flądra z ogórkami i koprem

Zdjęcie - Flądra z ogórkami i koprem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Flądra z ogórkami i koprem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 4 filety z flądry
  • 2 ogórki małosolne
  • Sól, pieprz czarny, gałka muszkatołowa
  • Koperek, szczypiorek
  • Tarta bułka
  • 2 jajka
  • Gałka muszkatołowa
  • Olej Kujawski z bazylią
na sos:
  • 400 ml naturalnego, gęstego jogurtu
  • Słoik marynowanych podgrzybków
  • Kilka marynowanych kurek
  • Sól, pieprz
  • Szczypta cukru
  • Natka pietruszki
  • Szczypiorek
Przygotowanie

Filety z flądry dopraw solą, pieprzem. Na każdym filecie ułóż cienkie plastry ogórka, koperku i szczypiorku. Zwiń roladki, obtocz w jajku, bułce tartej wymieszanej z gałką muszkatołową. Smaż na oleju na złoty kolor.


Przygotuj sos. Jogurt połącz z grzybkami, posiekanym szczypiorkiem i natką. Dopraw solą, pieprzem i cukrem.
Podawaj do ryby.



Produkcja: Kuchnia+

Kategorie przepisów

Podobne przepisy