Crosstini z serem brie i żurawiną

Crosstini z serem brie i żurawiną
Zdjęcie - Crosstini z serem brie i żurawiną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Crosstini z serem brie i żurawiną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Crosstini z serem brie i żurawiną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Crosstini z serem brie i żurawiną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Crosstini z serem brie i żurawiną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Crosstini z serem brie i żurawiną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Crosstini z serem brie i żurawiną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Crosstini z serem brie i żurawiną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Crosstini z serem brie i żurawiną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Crosstini z serem brie i żurawiną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Crosstini z serem brie i żurawiną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Crosstini z serem brie i żurawiną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 350 g świeżej lub mrożonej żurawiny
  • 200 g sera brie
  • 100 g cukru
  • ½ bagietki
  • 3 łyżki octu balsamicznego
  • 2 łyżki oleju Kujawskiego 3 Ziarna
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka suszonego rozmarynu
Przygotowanie

Piekarnik nagrzewamy do 215 °C. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia.


W misce mieszamy żurawinę z octem balsamicznym, cukrem i rozmarynem, wykładamy żurawinę na przygotowaną blachę i pieczemy ok. 10-15 min., aż żurawina zmięknie, a sos stanie się kleisty.


Masło roztapiamy, mieszamy z olejem Kujawskim 3 ziarna.

Bagietkę kroimy w plastry, smarujemy masłem z olejem i opiekamy ok. 3-5 min. w nagrzanym piekarniku. Na podpieczone bagietki nakładamy upieczoną żurawinę, na wierzchu układamy plaster sera brie i zapiekamy jeszcze ok. 3 min. aż ser się rozpuści.


Porada:

Żurawinę należy piec na szerokiej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wtedy żurawina szybko się upiecze, a sos zgęstnieje, papier natomiast zabezpieczy blaszkę przed silnym zabrudzeniem.



Przepis pochodzi z slodkikompromis.pl

Kategorie przepisów