Ciasto francuskie ze szparagami, papryką, cukinią, kukurydzą i mozzarellą
Jak tam wypoczywacie ?? My w domu, dziś w Rzeszowie wieje, zimno, ale pojawia się słoneczko. Może w końcu zrobi się ciepło :-). U mnie dziś szybka propozycja na obiad/kolację. Ciasto francuskie zapieczone ze szparagami, czerwoną papryką, cukinią, kukurydzą i startą mozzarellą. Nam smakowało bardzo :-). Miłego dzionka Wam życzę :-)
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 10 szparagów
- 1 czerwona papryka
- 1/2 cukinii
- kukurydza
- starta mozzarella
1. Szparagi podgotowałam w osolonej wodzie jakieś 10 minut. Wyjęłam z wody, przecięłam na pół. Cukinię pokroiłam w plasterki, paprykę wzdłuż w piórka.
2. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni (funkcja góra - dół), na blaszkę wykładamy papier do pieczenia, na papier rozkładamy ciasto. nacinamy z obu stron. Na środek układamy cukinię, potem paprykę, szparagi, kukurydzę i mozzarellę. Zawijamy ciasto.
3. Pieczemy około 20 - 25 minut. Ciasto musi nam się ładnie zarumienić. Możemy podać z sosem czosnkowym :-). Smacznego :-)