Chrupiące grzanki z pomidorami i wędzoną makrelą

Chrupiące grzanki z pomidorami i wędzoną makrelą
Zdjęcie - Chrupiące grzanki z pomidorami i wędzoną makrelą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Chrupiące grzanki z pomidorami i wędzoną makrelą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Chrupiące grzanki z pomidorami i wędzoną makrelą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 2 polskie pomidory
  • 4 kromki pszennego pieczywa
  • Szczypiorek
  • Olej kujawski z bazylią, papryką i pomidorami
  • Szpinak świeży
Przygotowanie

Kromki chleba pokrój w drobną kostkę, podobnie pokrój pomidory. Pokrojony chleb obsmaż na patelni na złoto. Chrupiące grzanki odstaw na ręcznik do odsączenia z nadmiaru tłuszczu.


Makrelę, obierz ze skóry, pozbaw ości i ułóż na listkach szpinaku.


Grzanki połącz z pomidorami, szczypiorkiem, olejem Kujawskim z bazylią, pomidorami i papryką. Dokładnie wymieszaj i polej rybę na talerzu.



Produkcja: Kuchnia+

Kategorie przepisów