Budyń waniliowy z galaretką z czarnej porzeczki

Budyń waniliowy z galaretką z czarnej porzeczki


Zdjęcie - Budyń waniliowy z galaretka z czarnej porzeczki - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiBudyń waniliowy z galaretka z czarnej porzeczki. J awybrałam galaretkę Darów Naruty, ale z łatwością można przygotować swoją tylko z wyprzedzeniem np. rana zrobić galaretkę z czarnej porzeczki z agarem a po stężeniu zabrać sie za budyń.

Składniki:

budyń z wanilią - 1 opakowanie

napój migdałowy bez cukru - 400 ml

erytrytol/cukier/ksylitol - 1 łyżka

galaretka z czarnej porzeczki - 1 słoik

migdały bez skórki trochę

mięta kilka listków

mrożona czarna porzeczka

Przygotowanie:

Migdały posiekać. Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu ( ja dałam 400 ml napoju migdałowego i był dość gęsty, producent zaleca 350 ml.) Do pucharków lub słoiczka nałożyć łyżkę ugotowanego budyniu nastęnie dodać trochę posiekanych migdałów i położyć warstwę galaterki z czarnej porzeczki oraz kilka mrożonych owców. Czynność powtórzyć i udekorować miętą.

Kategorie przepisów