Banany w cieście
            
Składniki:
- 4 dojrzałe banany
 - 1 łyżeczka cukru pudru
 - 1 łyżeczka cukru waniliowego
 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 - ½ szklanki mleka
 - 150g mąki pszennej
 - olej Kujawski pierwsze zbiory do smażenia
 - 1 łyżeczka soku z cytryny
 - 2 jajka
 - patyczki do szaszłyków / długie wykałaczki
 
Przygotowanie:
Do miski wsypujemy suche składniki mleko sok z cytryny, wbijamy jajka i wszystko razem blendujemy na gładką masę.
Banany kroimy na mniejsze części.
Olej rozgrzewamy do 170/180 stopni. Następnie nabijamy na wykałaczki kawałki banana zanurzając w naszym cieście.
Delikatnie umieszczamy je w oleju smażymy do momentu uzyskania złotego koloru.
Odstawiamy na papier ręcznikowy i posypujemy cukrem pudrem.