Aromatyczna, a jednocześnie delikatna. Po schłodzeniu w lodówce dobrze się kroi na plastry, lecz jest na tyle miękka, że można ją też rozsmarowywać na kanapce, jeśli ktoś woli tą wersję. Polecam bardzo bardzo!
Pasztet drobiowy z grzybami jest pyszny, aromatyczny i wilgotny. A z dodatkiem suszonych grzybów… to idealny pasztet na świąteczny stół, ale też na zwykłą kanapkę.
Uwielbiam piec pasztety i przygotowywać wszelkie pasty do chleba. Dzisiaj podaję przepis na tradycyjny pasztet drobiowy z dodatkiem wątróbki. Pasztet drobiowy był pierwszym jaki upiekłam, od tamtej pory przepis nieco modyfikowałam i teraz podaję wersję według której piekę go od kilku lat.
Przepis na pasztet z indyka bez pieczenia to bardzo prosty sposób na smaczne, domowe smarowidło na kanapki. Smakuje wspaniale :). Ma trochę inną konsystencję niż pasztet pieczony, jest bardziej zwarty, ale spokojnie można go rozsmarować na kanapce.