Zupa z ciecierzycy ze szpinakiem

Zdjęcie - Zupa z ciecierzycy ze szpinakiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

2 szklanki ugotowanej ciecierzycy

1 por

3 ziemniaki

1 ząbek czosnku

200 g młodego szpinaku

750 ml wody

1 łyżka oleju

sól, pieprz

1 łyżeczka tandoori

 

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę.

Białą cześć pora pokroić w krążki.

W garnku rozgrzać olej, zeszklić na nim ziemniaki, por i posiekany czosnek.

Do warzyw dodać wodę, ciecierzycę, sól, pieprz i tandoori.

Gotować aż ziemniaki będą miękkie.

Zupę zmiksować blenderem, dodać listki szpinaku i ponownie zagotować.

 

 

Przepisy z tych kategorii

Pomidorowa ze świeżych pomidorów
1

Pomidorowa ze świeżych pomidor…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Zupa z cukinii z parmezanem
2

Zupa z cukinii z parmezanem

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

Letnia zupa z kapustą
2

Letnia zupa z kapustą

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Krem z pomidorów dojrzewających na słońcu
1

Krem z pomidorów dojrzewającyc…

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Chłodnik z młodych buraczków z garam masala

Chłodnik z młodych buraczków z…

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Żółta zupa pomidorowa

Żółta zupa pomidorowa

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Przepisy z tych kategorii

Zupa jarzynowa z kalafiorem i fasolką szparagową
2

Zupa jarzynowa z kalafiorem i…

Posmakujto! Posmakujto!
Posmakujto!

Zupa jarzynowa z fasolką szparagową i młodą kapustą

Zupa jarzynowa z fasolką szpar…

Flymetothespoon Flymetothespoon
Flymetothespoon

Zupa serowo – cebulowa
2

Zupa serowo – cebulowa

napiecyku napiecyku
napiecyku

Barszcz litewski z botwinką i zakwasem z buraków. Kuchnia vintage
1

Barszcz litewski z botwinką i…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Prowansalska soupe au pistou

Prowansalska soupe au pistou

Dagmara Dagmara
U stóp Benbulbena

Zupa z botwinki

Zupa z botwinki

Patrycja Patrycja
Simply Food