Zielony koktajl odchudzający szpinak & ananas


Nie piłaś jeszcze zielonego kotajlu? Najwyższy czas się przełamać, koniecznie spróbuj!
Najsmacznieszy jest zielony koktajl zmiksowany do otrzymania jedwabistej konsystencji. Nie tylko ma intensywniejszy zielony kolor, jest super lekkostrawny, o smaku już nie wspomnę. Dlatego bez blendera o mocy powyżej 1000 W się nie obędzie. Warto zatem zainwestować w dobry blender.

2 garście szpinaku
1/4 ananasa
1 małe jabłko
1 banan
kawałek imbiru - opcjonalnie
niepełna szklanka wody mineralnej
Wykonanie:
- na dno kielicha blendera wlać wodę mineralną
- z ananasa odkroić pióropusz liści i spód, obrać ze skóry, podzielić na 4 części, wyciąć głąby. 1/4 anansa pokroić w kostkę i dodać do blendera (instruktaż obrazkowy obierania ananasa tutaj). Dołożyć obrane, pozbawione gniazda nasiennego jabłko i obranego, pokrojonego w plasterki banana. Dorzucić kawałek imbiru. Zmiksować do otrzymania jedwabistej konsystencji
Uwagi: dodatek szpinaku nie jest polecany osobom z kamicą nerkową
