Żeberka w marynacie miodowo-musztardowej

Żeberka w marynacie miodowo-musztardowej

   Zdjęcie - Żeberka w marynacie miodowo-musztardowej - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Żeberka w marynacie miodowo-musztardowej - Przepisy kulinarne ze zdjęciami  Zdjęcie - Żeberka w marynacie miodowo-musztardowej - Przepisy kulinarne ze zdjęciami  Zdjęcie - Żeberka w marynacie miodowo-musztardowej - Przepisy kulinarne ze zdjęciami  Zdjęcie - Żeberka w marynacie miodowo-musztardowej - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiSkładniki

  • 1,5 kg żeberek (kąty)
  • 45 ml marynaty grillowej Kujawski – miód-musztarda z tego przepisu

Przygotowanie

Mięso umyć, osuszyć, pokroić wzdłuż żeber na cztery porcje i przełożyć do miski. Posmarować dokładnie marynatą grillową Kujawski – miód-musztarda i odłożyć na kilka godzin do lodówki.

 

Grillować na ruszcie lub tacce do grillowania około 15-20 minut z każdej strony, aż mięso się ładnie przyrumieni. W trakcie grillowania można dodatkowo posmarować pozostałą marynatą.

 

Podawać z pieczonymi ziemniakami i sezonowymi warzywami.

 

 

Przepis przygotowali autorzy bloga obiadoweinspiracje.blogspot.com

Kategorie przepisów